30 снежня 2024
Беларусь малочная 2021
27 кастрычніка 2021
З 20 па 22 кастрычніка ў Мінску прайшоў VII экспартны форум "Беларусь Малочная". Дадзенае мерапрыемства сабрала разам мноства прафесіяналаў малочнай галіны. Форум арганізаваны пры падтрымцы галіновага часопіса ПРОДУК.BY і Міністэрва сельскай гаспадаркі Рэспублікі Беларусь. Ужо на працягу некалькіх гадоў гэта платформа дае ўдзельнікам абменьвацца вопытам у фармаце жывых зносін, абмяркоўваць новыя ідэі для развіцця ўсёй галіны, праблемы і будучае яе развіццё на сусветным рынку. ААТ "Мілкавіта" не толькі прыняло ўдзел у гэтым мерапрыемстве, але і стала лаўрэатам некалькіх узнагарод.
Адным з самых яркіх момантаў Форума стала ўшанаванне пераможцаў прэміі "100 дарог экспарту" за лепшыя экспартныя дасягненні, якую ўручаў намеснік міністра сельскай гаспадаркі і харчавання Аляксей Багданаў. ААТ "Мілкавіта" заслужана атрымала ўзнагароду за высокія паказчыкі 2021 года. Так аб'ём экспарту ў студзені-ліпені 2021 года склаў $36,2 млн. (125,8 працэнта да аналагічнага перыяду 2020 года). Геаграфія экспарту прадпрыемства налічвае 16 краін, прычым для яго прадукцыі адкрываюцца ўсё новыя рынкі — першыя пастаўкі САМ былі зроблены ў Бангладэш, Емен, ААЭ, Саудаўскую Аравію, Філіпіны, Кувейт.
Поспех нашых супрацоўнікаў за дасягненне ў малочнай галіне быў адзначаны ўзнагародамі ў конкурсе "Вялікія зоркі млечнага шляху". Гонарам нашага прадпрыемства сталі:
- Алеся Барысенка, начальнік цэха сухога малака і масла.
Пад кіраўніцтвам Алесі Барысенкі ў студзені 2020 года запушчаны новы пост прыёмкі на 30 тысяч літраў сыравіны за гадзіну. Цяпер вядзецца мадэрнізацыя склада гатовай прадукцыі і адгрузачнай рампы ў адпаведнасці з сучаснымі патрабаваннямі, санітарнымі і ветэрынарнымі нормамі. У цэху сухога малака і масла паспяхова ўкаранёна сістэма маркіроўкі тавараў "Электронны знак".
- Мая Феданчук, вядучы інжынер хімік Палескага вытворчага ўчастка.
Мая Феданчук удзельнічала ва ўсіх буйных інвестыцыйных праектах прадпрыемства. Укараненне новай лініі вытворчасці сыроў садзейнічала павелічэнню вытворчай магутнасці. Пастаўлены на паток выпуск сыроў з працяглым тэрмінам паспявання. Маштабны праект - арганізацыя вытворчасці сухой дэмінералізаванай сыроваткі. Ён ахапіў усе этапы - ад прыёмкі сыравіны да расфасоўкі прадукцыі.
На працягу ўсяго часу правядзення форуму ўдзельнікі маглі пакаштаваць прадукцыю прадуктаў-пераможцаў народнага конкурсу-дэгустацыі "Чэмпіён густу" і яшчэ раз пераканацца ў высокай якасці малочнай прадукцыі прадпрыемства:
- ёгурт грэцкі з высокім утрыманнем бялку "Yo Gre" "маліна-чыа", м.д.ж. 1,7 працэнта,
- алей салодкаатрывальнае ТМ «Мілкавіта», м.д.ж. 825%.
Акрамя гэтага, ААТ "Мілкавіта" было партнёрам кава-паўзы, дзе кожны ўдзельнік форуму мог атрымаць асалоду ад кававага напою з Latte Barista.