Галоўная//Як робяць малачку ў Беларусі

Як робяць малачку ў Беларусі

19 красавіка 2020

Дэвіз кампаніі Мілкавіта - "Якасць сёння - гэта гарантыя поспеху заўтра!", і больш за 100 найменняў прадукцыі ААТ "Мілкавіта" адпавядаюць гэтаму. Часта бывае, што прыехаўшы на вытворчасць і здымаць, увогуле, няма чаго. Туды нельга, тут здымаць забаронена і г.д., але не ў дадзеным выпадку. Увесь працэс наведвальнікі могуць назіраць праз назіральныя вокны ў галерэі, якая працягнулася па цэхах малаказавода кампаніі ў Гомелі.

1. Не буду пераказваць гісторыю прадпрыемства, якая пачынаецца 31 снежня 1982 гады, яна ёсць на афіцыйным сайце кампаніі. Пяройдзем у дзень сённяшні. Увесь працэс пачынаецца з прыёмкі малака. У прадпрыемства свой аўтатранспарт, на якім яно і дастаўляецца з малочных ферм.

2. Усё малако, якое ідзе на выпрацоўку малочнай прадукцыі, праходзіць апрацоўку на пяці сучасных пастэрызацыйна-ахаладжальных устаноўках, якія працуюць у аўтаматычным рэжыме. Вельмі важна, што ў іх склад уваходзяць бактафугі, якія ажыццяўляюць амаль стоадсоткавую ачыстку малака не толькі ад выпадковых драбнюткіх часцінак, але і ад усіх выглядаў мікраарганізмаў. Дзякуючы такой ачыстцы цеплавая апрацоўка малака вядзецца пры больш зберагалых біялагічную каштоўнасць малочнай прадукцыі рэжымах, а таксама павялічваюцца гарантаваныя тэрміны яе захоўвання.

3. На гэтым усё. Далей увесь працэс вытворчасці ажыццяўляецца па зададзенай праграме, выключаючы дакрананне чалавечых рук да прадукцыі.

4. У 2011 годзе на прадпрыемстве была ўстаноўлена новая лінія па вытворчасці стэрылізаванага малака ва ўпакоўцы Tetra Brick Aseptic (TBA) і ультрапастэрызаванага малака ў ПЭТ-бутэльцы.

...

8. Якая ўступіла ў строй аўтаматызаваная лінія па вытворчасці глазураваных сыркоў дазваляе выпускаць прадукцыю высокай якасці і практычна неабмежаванай колькасці ўнутрывідавага асартыменту. Уведзена ў эксплуатацыю нямецкая аўтаматызаваная лінія па выпуску традыцыйнага тварагу Alpma.